Új jelszó kérése
Kategóriák
Hírlevél
Termékajánló
Partnereink

Biztosítás

Házhozszállítás

Szavazás
Termék részletek


Head WC Rebels iRace síléc + kötés

Head WC Rebels iRace síléc + kötés
 • Head WC Rebels iRace síléc + kötés
228 900 Ft
Akció: 205 900 Ft
Státusz:
Raktáron

Jó a technikád és versenyző típus vagy? A HEAD Worldcup Rebels i.Race egy jól manőverezhető verseny carving síléc, mellyel turbó ütemben húzhatjuk az íveket. Kisebb rádiusszal, a beépített KERS chip-el és az Intelligence technológiával a léc harapós, engedelmes és dinamikus lesz, félelmetes sebességgel.

 • Kisebb rádiusszal, a beépített KERS chip-el és az Intelligence technológiával a léc harapós, engedelmes és dinamikus lesz, félelmetes sebességgel.  Technológiák

  KERS (Kinetic Energy RecoverySystem) 
  Intelligence™ Technology 
  Race structured UHM C base 
  World Cup Sandwich szerkezet 
  Rebel Camber 
  RÁDIUSZ:14,4 (hossz 165)
  PLATNI: RP EVO 14
  KÖTÉS: 100735 FREEFLEX EVO 14 BRAKE 85 [G]

  A KERS (Kinetic Energy Recovery System / Kinetikus Energia Visszanyerő Rendszer) a HEAD által korábban kifejlesztett „Intelligens Technológia” elvén működik. A két rendszer közti különbség az, hogy a KERS nem a léc torziós keménységét, hanem longitudinális (hosszirányú) hajlítását befolyásolja. Pontosabban a léc végének programozott felkeményítésével lökésszerű turbógyorsulást idéz elő a kanyarodás végén.

  A Kers technológia egy újonnan kifejlesztett chip beiktatásával működik, amely képes az energia felhalmozására, tárolására és kibocsátására a megfelelő pillanatban. A léc végébe beépített piezoelektromos rostok a kanyarodáskor vagy fékezéskor keletkező kinetikus energiát elektromos energiává alakítják, mely a léc magjába beépített chipben tárolódik. A chip a kötés mögött látható. Kanyarodás végére a síléc eléri a legnagyobb hajlásszöget. A mikrochip ebben a pillanatban energiát szabadít fel, mely visszaáramlik a piezzo elektromos rostokhoz. Az időzítés és az energia kibocsátása automatikusan kontrollált és koordinált. A rostok a piezzo elektromosság elve szerint megmerevednek, a léc végét felkeményítik. A chip a különböző léc típusok szerint van programozva. Minél agresszívabbnak kell lennie a lécnek, annál több energiát bocsát ki, befolyásolva ezzel a felkeményedés erősségét. Az eredmény dinamikus gyorsulás.

  1 - Kanyar előtt - még üres szálak
  2 - Kanyar közben - a chip töltődik
  3 - Kanyar közben - energia tárolódik, felerősödik
  4 - Kanyar végén - energia kibocsátása
  5 - Kanyar után - dinamikus gyorsulás

  KERS technológia a HEAD snowboard deszkáiba is beépítésre került.

   

  Intelligence™ Technology

  A HEAD forradalmi technológiájának célja az egyéni teljesítmény optimalizálása a különböző hó-, terep- és sebesség viszonyok között. A jó teljesítmény feltétele a biztos carving technika, melyhez elengedhetetlen egy olyan síléc, ami alkalmazkodik stílusunkhoz és a terephez egyaránt. Az intelligens technológia segíti a biztos éltartást kemény pályán, a precíz kanyarokat egyenetlen pályán és az optimális síkontrollt  pályán kívül is. Alkalmazkodik sebességedhez. Minél gyorsabb vagy, a léc annál stabilabb lesz. Versenyzel vagy pályacsúcsra törsz? Léced pillanatok alatt alkalmazkodik, stabilitása megnő, precíz technikádat engedelmesen követi. Családoddal vagy barátaiddal síelsz? Finomabb manőverezéshez alkalmazkodik.

  Miért kell alkalmazkodnia?
  A carving lécek elődjeikhez képest puhábbak, rövidebbek és szélesebbek lettek. Megnövekedett talpfelületükre így nagyobb torziós (hosszanti csavaró) erők hatnak főként kanyarban. A síléc hídja elveszíti tartását, csavarodik, így kisebb felülete érintkezik a pályával. Instabil, nehezen irányítható lesz. Nehéz terepen vagy havas/jeges pályán elveszíthetjük a léc feletti kontrollt. A HEAD intelligens lécei azonban ellenállnak a torziós erőknek, stabilak maradnak.

  Hogyan működik?
  A torziós csomópontok a kötés előtti részen találhatóak. A síléc e részébe ezért úgynevezett „intelligens” rostokat építettek be. A rostkötegek szorosan egymás mellett vannak, így a piezzo elektromosság elvének megfelelően nyomás hatására elektromos töltés majd feszültség keletkezik felületükön. A rostok a léc belső éléhez képest 45°-os szögben fekszenek, a kanyarodáskor kifejtett terhelés maximális kihasználása érdekében. Kanyarodáskor a lécünket az élére billentjük és megterheljük. A torziós erők ekkor a lécet csavarodásra késztetik, melynek hatására a rostkötegek elmozdulnak. A mozgás közben keletkezett elektromos energia a kötegek által képzett „kondenzátorban” összegyűlik, majd visszajut a rostokhoz. A piezzo elektromosság visszafelé is hat, így a visszaáramló energia megmerevíti a rostkötegeket, melyek visszaállnak eredeti helyzetükbe. Ennek hatására lécünk eleje felkeményedik. (Ez a folyamat 0,05 másodperc alatt zajlik, mely végtelenszer ismétlődhet) Minél nagyobb a lécre kifejtett terhelés, annál nagyobb energia keletkezik, mely a stabilitást erősíti. A merev rostköteg torziós stabilitást ad a lécnek, pont ott, ahol az erők leginkább gyengítik. Hídja merev marad, így nagy sebességű, keményebb kanyaroknál is az él teljes hosszában precízen vezeti a lécet, agresszívan kapaszkodik a jeges pályán is.

  • A HEAD PREMIUM és a HEAD PRESTIGE modellekben Intelligens „CHIP” technológia szabályozza a keletkezett elektromos energia felhasználását. A chip előre programozott. A rostokban képződött elektromos energiát nem csak tárolja, hanem felerősíti, majd adott pillanatban - a léc specifikus torziós csavarodásának hatására - visszavezeti az intelligens rostokhoz. Az eredmény, a léc elejének programozott felkeményítése. Gyors reakció, precíz alkalmazkodás, tökéletes stabilitás.    

   

 • Sítudás
  Haladó
  Raktárkészlet
  1 db
  Cikkszám
  869795
Webáruház készítés